De meeste Nederlanders gaan ieder jaar wel één of meerdere weken op vakantie. Dit is natuurlijk een goede manier om jezelf weer op te laden voor de komende periode. Er zijn echter ook mensen die voor langere tijd naar het buitenland gaan. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker dat studenten ervoor kiezen om een deel van hun studie in het buitenland te volgen. Daarnaast is het steeds gebruikelijker om een tussenjaar te nemen. Het gebeurt geregeld dat men in deze periode een wereldreis maakt. De kosten voor zo’n reis zijn echter niet mis. Ben je ook van plan om een reis rond de wereld te maken? Reken er dan goed op dat je hier diep voor in de buidel moet tasten. Wil je weten wat een wereldreis jou ongeveer gaat kosten? Wij zetten hieronder een aantal zaken op een rijtje waar je zeker rekening mee moet houden wanneer je een wereldreis maakt!
Kosten voordat je op jouw bestemming arriveert
Er zijn genoeg mensen die alleen aan de kosten tijdens een wereldreis denken. Besef je echter goed dat je van tevoren ook al de nodige kosten maakt. Allereerst moet je natuurlijk zorgen dat je een vliegticket boekt naar het land waar je jouw wereldreis start. Wil je op vaste dagen naar andere landen verkassen? Zorg er dan voor dat je ook deze vliegtickets alvast aanschaft. Naast de tickets moet je ook eens goed kijken naar jouw reisverzekering. Vergeet overigens ook de visa niet, want deze heb je in sommige landen nodig. Kijk ook altijd of je vaccinaties of medicatie moet halen voordat je begint aan jouw wereldreis. Kortom: je maakt voor vertrek ook al behoorlijk wat kosten.
Lees ook: Thailand een prachtig land om door te reizen
Stel een budget per dag vast
Een wereldreis kost ontzettend veel geld. Je geeft niet alleen voor vertrek al veel uit, maar ook tijdens jouw reis is dit het geval. Uiteraard wil je voorkomen dat je halverwege jouw wereldreis al door alle geld heen bent. Daarom doe je er goed aan voor vertrek een budget vast te stellen. De meeste mensen stellen een budget vast voor hun gehele wereldreis. Wij raden je echter aan om te werken met een budget per dag. Indien je bijhoudt wat je uitgeeft, slaag je er vast en zeker in om de kosten binnen de perken te houden. Tip: je kunt tijdens jouw wereldreis natuurlijk ook gewoon aan het werk gaan in de landen waar je verblijft. Op deze manier heb je meer om uit te geven. Kijk ook of het mogelijk is om te werken in ruil voor kosten en inwoning. In dat geval kost het jou niets om te eten en verblijven in bepaalde landen die je tijdens jouw wereldreis bezoekt!
Niet genoeg geld? Sluit een lening af!
Droom je er al lange tijd van om een wereldreis te maken? Dan zit het er dik in dat je binnenkort de stoute schoenen aantrekt en Nederland voor bepaalde tijd verlaat. Ligt het plan al klaar, maar ontbreekt het jou aan het geld? Dan denk je waarschijnlijk dat het niet mogelijk is om een wereldreis te maken. Gooi jouw plannen echter nooit zo makkelijk overboord. Er zijn namelijk manieren waarop je alsnog voldoende geld voor jouw wereldreis bij elkaar kunt sprokkelen. Mogelijk kun je geld lenen van jouw ouders. Is dit niet aan de orde? Dan kun je kijken of je een lening af kunt sluiten. Kies echter nooit lukraak een partij uit voor geld lenen. De kans is namelijk groot dat er behoorlijk wat ongunstige voorwaarden zijn. Wil je een lening afsluiten voor jouw wereldreis? Maak dan altijd eerst een vergelijking tussen de geldverstrekkers en hak dan pas de knoop door.